azcaban

Alla inlägg under augusti 2012

Av Tina - 29 augusti 2012 19:35

Så var det dax idag för nya dojjor till lileman. Skötte sig bra och hovis tyckte han hade blivit finare än sist. skönt det syns lite att jag rider:-)
Händer inte så mkt annars mer än att det går bra, gos och kel o mys men det är bara det gamla vanliga :-)
Letar efter lite hopptränare till hösten. Vill gärna komma iväg en eller varannan vecka och hoppa lite. Helst kring Höör. Tycker Trolleholm är för långt annars hade jag åkt dit. Billinges hopptränare ska inte träna ngt  till höst. Ringsjöortens föll bort när jag var o tittade på en träning där. Bara för att de är duktiga betyder klart inte att de kan lära ut något. Fortsätter leta:-)
Tjipp tjopp galopp.

Av Tina - 23 augusti 2012 20:26

Igår hoppade Kristin upp en sväng på min fina grabb. Och det är ju helt underbart att se denna skönhet från marken. Tankar som far genom huvudet är gud vad fin han är, e det verkligen min? Som sagt tjatig som få men shit jag förstår ju fortfarande inte?.

Nåja idag blev det lite träning mest för mig att hamna i rätt galopp. Göra så lite som möjligt men ändå bli rätt. Träning på en åtta, stor sådan. Fick till varje fattning idag..Bara några travsteg mellan gångerna oxså ny fattning i andra varvet. Jäklar vad nice det är. Har jag sagt att han har en härlig galopp? Tjat tjat tjat om samma sak. Men han är så go min fina häst tjoohooo :-)

Av Tina - 19 augusti 2012 20:01

Tjoohooo denne slöfisen orkade visst upp och var i stallet halv åtta imorse. Hade nog inte orkat om inte sambon sparkat mig ur sängen dock. Men supernice o vara i stallet så dax, tyst och skönt:-) Men jisses varmt redan vill jag lova puh. Tur jag red då för annars hade det inte blivit något med den saken alls idag. 
Blev träning med lite bommar på medellinjen och galoppbyte över bommarna. Fick till några riktigt fina åttor ett par gånger och det får jag vara nöjd med. Azcis sköter sig superduper och jag med :-D Jäkla kul när det flyter, Azcis tyckte det var skoj och kör racerfart i kurvorna när han hajjade vad vi skulle göra:-). Skoj skoj. Och som vanligt avslutades dagen med att bada Azcis me svamp och vatten och sen insmorning mot flugor och mög. Nöjd matte och nöjd Azcis, man får ju massvis med godis gott gott, så får väl stå ut me att matte pussar och kramar mig   



 

Här är dagens bomövning som vi använde oss av vid galoppbytena.

Av Tina - 18 augusti 2012 22:26

Hade tänkt rida efter jobb idag, men då var tanken jag skulle sluta senast 20. Så blev inte fallet. Var väl i stallet först 21:30 jag trött och sliten efter 13timmars jobb, orkade inte hämta hästen för en tur i paddocken, slött!!
Fick istället bli lite utdelning av äpple från jobb som blev över. Uppskattades mycket mer än ett ridpass:-) Inbillar jag mig iallfall :-) Får se om jag orkar mig upp tidigt tidigt imorgon innan värmen slår till? ..Slöfisen Tina orkar aldrig upp så tidigt.. Men vi får se. Endast morgondagen som förtäljer hur det blir med den saken:-) 
Sov gott det ska jag..slut i kolan   

Av Tina - 17 augusti 2012 22:38

Ikväll bar det ut på en tur i naturen. Kvällstur svalt och skönt. Fick sällskap av Malin och Druid. Allt gick fint och flöt på. När vi passerade ett kalhygge dock smällde det till och jag blev fan räddare än hästarna ihop. Det lät som skottet hade gått av precis bredvid oss. Nåja lite svordomar och idiotförklaring av den som var ägare till vapnet blev det förståss, men tja sen släppte vi det. När vi sen rider runt kalhygget och på motsatta sidan där vi hörde skottet står den där personen som vi precis idiotförklarat i ett kamouflagetäckt jakttorn, står helt blicktstilla och siktar så precis där vi var för en tio minuter sedan och där skottet gick av. Hmm vi hinner en bit till också går skott nr 2 och 3 också av. Nu hade vi lite träd mellan oss o skytten så det var ju lugnt. Men ganska obehagligt för han kan inte ha sett oss, eller har han gjort det och tyckte det var roligt att bränna av ett skott bredvid oss? Hmm med tanke på hur det kan sluta undrar jag ju hur det står till med den idiotförklarede stackaren i det kamoflagetäckta jakttornet? När jag kommer hem och talar om detta för min kära sambo säger han att vi skulle talat om och frågat den idiotförklarade idioten i det kamouflagetäckta tornet om han var medveten om att där är en väg vi ofta ofta rider på, eller om den idiotförklarade idioten i det kamouflagetäckta tornet kanske hade missat en kritvit häst eller så som verkligen inte var kamouflagetäckt på något vis? Hmm den tanken slog mig men jag blev rädd för den idiotförklarade idioten i den kamouflagetäckta jakttornet. Den idiotförklarade idioten i den kamouflagetäckta jakttornet hade faktiskt ett vapen och jag var otroligt glad att vi alla fyra var vid liv osv och ville mest hem och pussa om hästen.
Brukar få info i stallet om när det jagas i skogarna och då håller vi oss förståss hemma. 
Tja vad säger man, jätteglad att han var en ypperligt dålig skytt eller också en jäkligt bra, beroende på vad hans syfte nu var? Lär jag aldrig få veta isch.

Av Tina - 15 augusti 2012 19:42

Ikväll fick det bli lite hoppning på schemat eller bus eller vad man nu vill kalla det för. Blev hela 60cm idag och ja antagligen ser det mest för jävligt ut, Azcis sköter sig fint och jag kan ju fan inte rida men så satans roligt jag har. Tyvärr blir jag nog lite väl glad för jag har så himla skoj där vi far fram i padocken att jag glömmer mest allt annat som jag behöver tänka på haha..Nåja det var många olika åsikter om det hela men Azcis och jag hade ändå roligast av alla fast vi inte kommer med i ngt OS-team..wiiiiiiiiiii Finns inget just nu som kan göra mig gladare än en stund på ryggen på Azcis. Nja det ska väl tillläggas att när han sköter sig, för innan vi kom till det där med hinder ikväll så stökade han runt en del hmm..tyvärr blev han en tuss fattigare på manen. Men så går det när matte håller på att åka av och ska dra sig rätt igen. Nåja fram som sagt gick han till sist efter bråk och stök och det avslutades med två strålande själar som hoppedihoppade och for fram som tokar i padocken   



Av Tina - 13 augusti 2012 22:02

Ja eller ngt liknande.
Ikväll var vi ute i skidbackarna och tränade. Mitt i backen står en bil med alla dörrar öppna och musik på hög volym. Ägaren till bilen tränar själv i backarna. Azcis tyckte varken om bil eller joggare men minst bilen så mest focus hamnade där. Sen skulle vi då ta oss förbi bilen och då blev han ändå mera skeptisk. När han började halft om halft gå baklänges sidvärtes nerför backen (jag hatar nerförbackar) så blev matte arg och höjde rösten. Ja då blev lilleman mer rädd för matte än bilen och beslöt sig så för att bilen var minst farlig och kunde plötsligt passera väldigt nära och behandlade den plötsligt som luft. (undrar dock om inte killen i backen blev allra räddast) Det blev två skrittvändor i backen med springandes kille och spelandes bil. Vi var inte själva utan vi red ihop med Tomas. Sista varvet stod vi kvar i halva backen och Tomas skulle galoppera upp för backen (lilleman var så trött så han började snubbla så vi ville inte överdriva tränignen)..Tja här slutar det kan man väl säga att gå bra. Hmm Azcis halvspringer baklänges (känns det som, påminner igen om att jag hatar nerförsbackar så jag överdriver säkert "inte alls"). Försöker få lilleman framåt vill säga uppför backen men tja han beslutar sig för att upp betyder nog upp i luften o lättar fram istället och ja man ska driva fram, luta sig bak osv.. men va fan luta sig bak ramlar jag ju baklänges och ner och lilleman har ju inte direkt koll på sina fyra fötter ännu så det var väl inte världens behagligaste upplevelse, ligga på stranden och lyssna på ljudet av vågor hade jag ju hellre valt i det här fallet.. Man kan säga att lilleman vann över matte i backen. Den joggandes killen hade tagit tillflykt till bilen, antingen var han trött eller tyckte det såg säkrast ut?
Matte inte alltför glad utan rider ifrån den andra hästen ner på stora planen för jag ska fan inte gå här ifrån som en förlorare VÄGRAR. inte allas envis. Tomas får så rida ifrån oss och ifrån oss och ifrån oss igen. Det ska bara gå bra och jag ska vinna. Med några lusingar med spöt i nacken kom han på att han nog ska gå fram istället för upp och sista gången gick det bra. Matte stolt över sin lilla bäbis. Ja jag sitter inte och slår honom men han får inte gå upp för att vinna. Så till sist blev det 1-1. Hmm nåja mer träning kommer det att bli med bushästen. Oavsett så är han ändå världens goaste lilla spjuver. Fast han var en liten knast ikväll som fick massor av godis efter iallfall hihi han är så söt:-) 

Inatt tror jag att Azcis och jag kommer att drömma och gröna backar med konstiga bilar som kör omkring med alla dörrar öppna och spelar hög musik. Människor som springer omkring helt planlöst i vita shorts..haha bra miljöträning om inte annat. 


Måste bara säga att vilken jävla trav han fick in ikväll tjoohooo:-)

Av Tina - 11 augusti 2012 16:37

Varför i ¤%&/&%¤&/&### har de flyttat på marknaden i Höör. Vi som bodde på en lugn gata bah. 
Nog om det ..tbx till Azcis.
Idag var jag och min kära sambo ute och red innan den värsta värmen kom. Gick fint..vi galoppa lite och då fick vi möte av en bil varpå min kära sambo säger stanna det kommer en bil..Jag håller på liksom!! haha..Hans pållar stannar på en femöring. Vidare i nästa galopp o då kommer en biljävel till, hallå vad gör de på grusvägarna?? så säger han stanna igen..men alltså det tar lite tiiiiid för Azcis och mig att stanna haha:-) nåja så fick vi träning på det också. Fattade fint både i höger och vänster. Snarare att jag fattade hur lite jag ska göra, överdriver ju gärna allt. Lite är bra och då går Azcis fiiiint:-)
Puh tbx till städningen, nog för att vi bor litet men satan vad det blir skitigt med hund och katt, jordstampat golv blää..

Får se morgondagens väder annars får det väl bli vila för lilleman annars blir det nog en tur ut igen och kanske lite backträning i skidbackarna tjoohooo  

Karin ni är välkomna hur OFTA ni vill. Bara för att säga hej eller klappa om eller ge lite godis..vad som ni är ALLTID välkomna till Azcis. Då hade han blivit jätteglad  
Och du!! du bara MÅSTE prova hans galopp någon gång så om det är mitt sista mission så måste du bara göra det!! till och med mamma har lovat att hon ska upp på Azcis i framtiden (när han är lite lugnare säger hon)   förstår då rakt inte vad hon menar  Han är världens goaste och snällaste raraste finaste häst som går att hitta jue:-) 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards